貓山旺榴槤專賣店

地區 : 灣仔   |   類型 : 鮮果
地址 : 灣仔灣仔道150號明豐大廈地下A2舖
電話 : 9171 3882

營業時間: 10:00-22:00

聞香自然來!
新鮮優質果肉 馬來西亞空運榴槤
送禮必買 人氣榴槤副食品

被譽為水果之王的榴槤氣味濃烈,部份人或會敬而遠之,然而愛好者卻視其為人間極品。坊間水果檔質素參差,擔心回家切開榴槤時才發現貨不對辦、並非瓣瓣有果肉?當然要挑選口碑載道的專門店。位於灣仔道的貓山旺榴槤專賣店憑藉多款馬來西亞空運榴槤聲名大噪,近期備受矚目。D13金包、XO、D24蘇丹王以至大熱頂級貓山王等一律以超值價錢發售,只需要$350便能購得新鮮優質的原個貓山王榴槤,CP值極高,對一眾榴槤擁躉而言簡直是天大喜訊!貓山王榴槤黃金酥、凍乾貓山王榴槤棒都有?貓山旺榴槤專賣店特別搜羅坊間少見的「帝一榴」榴槤副食品,大部分以100%榴槤果泥或新鮮榴槤果肉製造,原汁原味不含添加劑,勢必成為熱門送禮自奉佳品!提提大家,該店將於7月2日舉辦榴槤放題日(2小時),榴槤專家會於現場介紹各款榴槤、講解挑選竅門及心得,小朋友更可免費試食貓山王朱古力、雪糕等,絕對適合一家大小共聚天倫、嘆盡貨真價實靚榴槤!

榴槤麻糬
炎炎夏日透心涼最佳選擇!麻糬為馬來西亞直送,由天然新鮮榴槤果肉造成,保證不含人造色素和防腐劑,客人大讚外皮煙韌得來不黏口,在口腔內散發濃郁榴槤果香。

貓山王榴槤黃金酥 凍乾貓山王榴槤棒
齒頰「榴」香的黃金酥及榴槤棒是店內熱賣之選,榴槤味道芳香撲鼻,帶有濃郁回甘。

提拉米蘇榴槤巧克力 馬六甲榴槤味椰糖
除了雪糕外,榴槤近年亦被廣泛製成班戟、巧克力及椰糖,香醇濃厚的獨特味道令人一試難忘。

專門店提供即時開切榴槤及獨立包裝果肉服務,鎮店貓山王果肉金黃芳香、質感順滑超滋味!

貓山王雪榚 適逢炎炎夏日,貓山王雪榚絕對是消暑甜品最佳選擇,雪糕迅速溶化於口腔內,散發出滿口貓山王榴槤果香,讓人一啖愛上!

榴槤芝士蛋糕
香濃芝士味混合香甜榴槤味,兩者味道配合得無懈可擊,極度受榴槤愛好者歡迎。