新富景牛什粉麵

地區 : 長沙灣   |   類型 : 粉麵
地址 : 長沙灣長發街17號地下7-8號舖
電話 :

營業時間: 11:00-21:30

香濃惹味的新富景牛什粉麵
幾乎每家粉麵店都沿用自家秘方炮製腩汁及湯底,新富景牛什粉麵獲不少長沙灣街坊垂青,過人之處在於價廉物美、碗碗都足料抵食,而價錢方面更加係為街坊荷包著想,各式湯粉麵一律24元!店內食品種類齊全,湯粉麵飯、撈麵及淨食應有盡有,招牌五香腩什甘香味濃,牛腩香嫩之餘不失嚼勁、牛筋更是烹煮得軟腍嫩滑,一切全靠店員「金睛火眼」從旁控製火候及時間。「老闆親自包製嘅雲吞水餃連街坊都話係呢頭最好味架!」店內出售的鳳城水餃及鮮蝦雲吞皮薄透餡、隻隻脹卜卜,外賣生餃雲吞返屋企烹煮話都無咁易!

五香牛腩麵
以多種香料及食材熬製湯底,牛腩肥瘦均勻夠甘香,咀嚼時肉汁多、不會乾硬如柴。

南乳豬手河
坊間不少豬手以皮骨較多,新富景出品的豬手骨肉均稱,燜得軟腍入味,絕非硬繃繃貨色。

時菜牛孖筋飯
腩汁顏色頗深,一睇就知味道香濃!份量十足的軟滑牛孖筋配上嫩綠時菜,菜肉平衡健康得多!

五香牛什
「哢嚓」店員乾脆俐落地將牛雜剪開一截截,清洗及烹煮步驟繁複講究,牛雜質感軟硬適中,最愛軟嫩多汁的金錢肚。