A+ Cafe

地區 : 長沙灣   |   類型 : 港式
地址 : 長沙灣昌華街23號富華廣場地下16號舖
電話 : 24268828

營業時間: 0700-2130

超人氣長沙灣鋸扒必到 - A+ Cafe
本以為A+ Cafe是間高級咖啡店,沒想到食店出售多款價廉物美、家喻戶曉的港式粉麵飯,當中更以足料抵食的招牌人氣鐵板最受食客歡迎!有無諗過用張「紅衫魚」鋸扒埋單竟然仲有找?備受菁睞的鐵板餐配有白飯、意粉或薯角,店主特意精挑細選澳州西冷牛扒、肉眼牛扒、三角肋骨肥牛扒供食客品嚐,甚至設有自由度爆登嘅自選鐵板餐,無論黑椒汁或燒汁都咁惹味。男士飽肚之餘,又滿足到女士對浪漫嘅追求,重點係喺Budget範圍內,抵到爛!

「幫襯咗咁多次,都係食慣呢間!」做開街坊生意嘅A+ Cafe食品種類繁多,店內備有多款咖喱及芝士口味金牌焗飯,可供配搭雞扒、豬扒或魚柳;必不能錯過的還有經廚師精心炮製的皇牌咖喱及A+甜酸咕嚕系列,必能令你食慾大增!值得大讚嘅係,A+ Cafe 連早餐都有經典港式口味同歐陸風味之分,啱晒愛新意嘅香港人,評佢A+!

A+ Café 人氣鐵板 
霸氣登場嘅A+雜扒勝在夠豐盛,有齊豬扒、牛扒、雞扒、煙肉同腸仔,連男士都大讚夠飽肚!

檳城喇沙米線 (配菜為芽菜、豆卜、雞蛋)
餸菜方面有美國肥牛、豬扒、雞扒、魚片頭、貢丸及章魚餅 (任選一款)等選擇,頗能迎合港人口味。

芝士粟米白汁焗魚柳飯
近年芝士熱潮不減,A+ Café啲焗飯出名抵食夠飽肚,熱溶芝士及粟米鋪滿大塊魚柳。

咖喱豬扒飯
A+ Cafe 比坊間茶記或冰室更著重食品的賣相及味道,豬扒鮮嫩入味,咖喱拌飯一流!

甜酸菠蘿咕嚕骨飯
食品選擇多,酸酸甜甜嘅咕嚕醬汁係唔少食客最愛,肉骨比例適中。

A+全餐(餐肉、火腿、腸仔、炒蛋)
除了各式粉麵飯外,內含豐富配料及牛油餐包的A+全餐亦是醒神早餐必食。

燒汁炸雞髀煎蛋飯 (下午茶)
下午茶價廉物美夠大份,萬眾期待的煎蛋飯居然配有大隻皮香肉嫩炸雞髀,誠意之作!

炸薯皇 章魚餅(4件) 吉列蝦(3隻)沙律
新推出的小食惹味香口,新鮮出爐熱辣辣嘅炸物及彈牙章魚餅值得一試。